Vështrime

Urime Dita e Pavarësisë!

Kur është shpallur Pavarësia e Kosovës, por edhe shumë kohë para se të shpallej – kur kemi nisur ta ëndërrojmë – nuk kemi mundur ta paramendojmë kaq keq fillimin e dekadës së dytë të shtetësisë…

Në 11-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë, Kosova zor se mund të duket më keq: Kufijtë po ia konteston presidenti i vet, marrëdhëniet me Amerikën po ia acaron kryeministri i vet, përçarjet dhe mospajtimet ia kanë zënë peng Kuvendin e vet, ndërsa arteriet kryesore të shoqërisë së saj - prej shëndetësisë e arsimit deri tek ekonomia dhe siguria - i janë bllokuar nga pakënaqësitë e mbledhura me vite tek qytetarët e saj.