Vështrime

Mini-parlamentet

Secila parti politike që ka ardhur në pushtet, ka vendosur një gur në ndërtimin e mendësisë kolektive se në institucionet publike të Kosovës mund të punësohesh vetëm nëpërmjet korrupsionit, përkatësisë partiake dhe nepotizmit. Këtë mendësi e vulosi përfundimisht Qeveria aktuale.

Para se të dalë nga shtëpia në mëngjes N.N., e shikon edhe një herë veten në pasqyrë. Pasi sigurohet se gjithçka është në rregull me pamjen e tij, hipën në veturë dhe niset drejt objektit shumëkatësh në qendër të kryeqytetit, ku do të kalojë një pjesë të ditës. Në një letër që quhet kontratë i shkruan se aty e ka vendin e punës.