Vështrime

Rrënimi i një vendi

Shqipëria e vitit 2017: një kandidat i padenjë u zgjodh president, zgjedhjet parlamentare janë në rrezik dhe kakofonia politike aq e zhurmshme, saqë mund t’i çmendë – sërish – njerëzit normalë.

Politika në Shqipëri nuk është garë mes argumenteve më të mira, por luftë pothuaj për jetë a vdekje. Janë dy grupe politike: njëri bart etiketën “socialist”, tjetri “demokrat”. Me socializëm dhe demokraci kanë pak të bëjnë këto dy grupe. Nuk janë as parti normale politike. Në faza të caktuara të veprimtarisë së tyre publike më shumë u ngjajnë zyrave për përfaqësim të interesave partikulare, në rastin më të keq dirigjohen nga bandat parapolitike, oligarkët lokalë, baronët e drogës.