Vështrime

Shënimet që mungojnë

Krimet e luftës i kemi çuar në harresë, në përpjekjen për t’u shëruar nga “traumat”, për të kompensuar “vitet e humbura” duke shijuar maksimalisht dhe deri në çmendi “vitet e mbetura”, për të mos provokuar tensione ndëretnike, dhe, më kryesorja, për t’ia dhënë shansin “pajtimit historik”

Janë bërë 20 vjet nga ekzekutimi i pjesëtarit të UÇK-së, Avdullah Tahiri, ndërsa ai po mbahej në burg i dënuar nga regjimi i Serbisë me 4 vjet, me akuzën për veprimtari armiqësore dhe terrorizëm. Ndërsa po mbushte gati një vit qëndrim në qeli, më 19 maj të vitit 1999 ai qëllohet për vdekje nga policia serbe në Burgun e Dubravës.