Vështrime

Vetëpërjashtimi

Ka vetëm një rrugëdalje nga kriza dhe vetëm një shans që të lajnë turpin ata që ua gërditën vendin qytetarëve të ndershëm, atyre që edhe kur ka qenë më keq nuk janë dorëzuar - të largohen vullnetarisht nga institucionet. Të binden vetë ata se ardhja, por më shumë qëndrimi i tyre në krye të shtetit është fatkeqësi

Na është bërë zakon ta fajësojmë Bashkimin Evropian, apo disa shtete veç e veç që po vendosin standarde të dyfishta për rrugën që duhet të ndjekë Kosova në procesin e integrimit. Jemi po të njëjtit që nuk prajmë së fajësuari edhe pushtetin tonë për keqmenaxhim, korrupsion, nepotizëm, kapje të shtetit... Për një proces që ka ngecur në fillimet e saj fajtorit duhet vënë emrin dhe është puna më e lehtë për t’u bërë.