Vështrime

Pasioni i egër për intriga

Si bëhet politikë në Kosovë? Me kurthe, mosbesim, intriga dhe mizori që i ngjajnë pothuaj fiksionit. Një sprovë

Pas një dite të gjatë, plot tensione, pas fjalimeve të ashpra të opozitës, protestave të zëshme dhe të pazëshme të qytetarëve, pas raportimeve dramatike të mediave, pas një dite kur diplomatët perëndimorë herë nguteshin të shkruanin mesazhe për shefat e tyre, herë vraponin të pinin një kafe dhe pastaj ktheheshin pa frymë në tribunën e nderit në mënyrë që të mos humbnin zhvillimet në Kuvend, pas një dite kur shpirtrat e ligsht trazoheshin dhe fitimtarë mund të ishin vetëm cinikët me nerva të çelikta, Reptili i Gjatë arriti në cak. Në cakun tjetër të karrierës së tij të pasur me intriga. Para se të votohej Reptili i Madh i kishte thënë Profesorit të Vogël: «Prof., a më garanton se i ke votat?» Profesori i Vogël ishte zbehur për një çast. Me fytyrë të zverdhur, por i vendosur tha: «Po!»