Vështrime

Perspektiva reale

Qeveria që po diskutohet tani është një që pas shumë kohe e gëzon të drejtën e 100 ditëve të para – periudhës gjatë së cilës publiku do të presë me durim të shohë se cili është drejtimi që ekzekutivi i ri po merr: drejtimi i reformave dhe ndryshimeve, apo ai i sjelljes në qark. Por edhe para se të nisin këto 100 ditë, publiku ka nevojë të shohë diç më shumë sesa fjalë prej fituesve të zgjedhjeve

Vota e 6 tetorit është e qartë se ishte në favor të një ndryshimi rrënjësor në qeverisje. Më shumë se gjysma e votuesve preferuan partitë opozitare, Lëvizjen Vetëvendosje dhe Lidhjen Demokratike të Kosovës, prej të cilave e para, si fituese e zgjedhjeve, e siguron edhe mandatin për të udhëhequr ekzekutivin e ri të vendit.