Vështrime

Drita në fund të tunelit

Të lodhur e të ngopur prej sundimit të keq dhe prej korrupsionit, votuesit kësaj radhe i ndëshkuan "partitë e luftës" - i çuan komandantët në opozitë, pas shumë vjetësh sundimi. Të frymëzuar, me gjasë, nga rinia e Kurtit dhe Osmanit, që bënë fushata pa premtime megalomane, nuk zgjodhën euforinë. Zgjodhën premtime që synojnë riparimin e dëmit afatgjatë që Kosova ka pësuar në dy dekadat e fundit

Të dielën e shkuar u mbajtën zgjedhjet më të mira që kemi pasur ndonjëherë në Kosovë. Pa incidente dhe tek-tuk ndonjë përpjekje për ndikim në votim, në forma të ndryshme, gara përfundoi me rezultate të shpejta preliminare që treguan se Kosova kësaj radhe votoi për ndryshim. Për një kombinim të ri politik, të paparë deri tash, porse të lëvizur prej një fryme tjetër - asaj të rinisë të cilën jo rrallëherë e kemi përmendur si shpresën për këtë vend.