Vështrime

Humbësit dhe fituesit

Nuk ka as fitues e as humbës të mëdhenj të zgjedhjeve të 6 tetorit, për shkak se në masën më të madhe, rezultati i këtyre zgjedhjeve ishte vullneti i qytetarëve i zgjedhjeve të kaluara, por vetëm i shtyrë artificialisht për dy vjet shkaku i koalicioneve joparimore parazgjedhore

PREFERENCA E VOTUESVE kosovarë për një qeveri “Vetëvendosje!” – Lidhja Demokratike e Kosovës vetëm sa është shtyrë për dy vjet e katër muaj. Edhe në zgjedhjet e vitit 2017, shumica e votave të shqiptarëve kishin shkuar për dy partitë të cilat atëherë mbetën në opozitë.