Vështrime

“S’ka mini-Shengen pa maxi-Scheveningen ballkanik!”

Edi pse nuk e kërkove një maxi-Scheveningen si kundërpërgjigje dhe ekuivalente e burgut të Kombeve të Bashkuara në Holandë për krimet e luftës. Një fqinjësi e mirë do të duhej të ndërtohej mbi premisën ku fillimisht Serbia si agresore do t’i sillte të gjithë kriminelët e luftës nga ana e saj në këtë maxi-Scheveningenin ballkanik, pse jo edhe Bosnja, e edhe Kosova po patën të tillë

Edhe javën që e lamë pas e patëm përplot me kabllograme prej më të ndryshmeve diplomatike. Unë kësaj radhe do t’i vë theks të veçantë atij kabllogramit në lidhje me takimin dhe nënshkrimin e njëfarë mini-Shengeni nga ana e kryeministrit Edi Rama, kryeministrit të Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq.