Vështrime

Frikë e mosbesim

Bashkëpunimi rajonal mund të ketë sukses vetëm atëherë kur Serbia ta pranojë se është ajo që mban peng shtetin e Bosnjës, që pengon funksionalizimin e shtetit të Kosovës, që kërcënon stabilitetin në Mal të Zi dhe që indirekt ndërhyn edhe në politikat e brendshme të Maqedonisë

“Po copëtohem nga brenda”, i ka thënë kryeministri në dorëheqje i Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, gazetës amerikane “Neë York Times”. Zaev, i përgëzuar nga liderët botërorë për kontributin e tij në zgjidhjen e kontestit gati 30-vjeçar me Greqinë për emrin, është deklaruar i dëshpëruar nga vetoja e Francës në vendimin për çeljen e negociatave për anëtarësim në BE. I druhet shpërthimit të nacionalizmit dhe radikalizmit. Gazetës amerikane i ka thënë se tash është shfaqur rreziku i konflikteve brenda shteteve e edhe ndërmjet shteteve.