Vështrime

Basti i vështirë në kohë krize

Radhët e gjata të qytetarëve që prisnin për të blerë një thes miell shpërfaqën dimensionin e gjerë të frikës e mosbesimit, si dhe shfaqjen e dy krizave të reja njëkohësisht – shëndetësore e ekonomike (me krizën politike ata ishin mësuar për më shumë se 20 vjet). “Distanca sociale” dhe masat mbrojtëse nuk ishin të padëgjuara për turmën. Dhe, në momentin kritik, ata vunë bast - mes rrezikut nga infeksioni dhe sigurimit të bukës për familje zgjodhën të dytën

Menaxhimi i krizës nuk është gjithmonë i thjeshtë dhe i lehtë. Për pjesën dërmuese të publikut, lajmi i keq është më interesant se lajmi i mirë ndaj një shoqërie apo institucioni në telashe. Sa më me ngjyra të jenë faktet e paraqitura gjatë krizës, aq më interesante do të duket historia, edhe kur ajo është e trishtueshme, ashtu siç tash është shfaqur me tërë agresivitetin e saj COVID-19.