Vështrime

#Rri n’shpi #Rri online

“Le atë telefon ma, fol diçka…”, ka ndodhur t’u themi apo të na e thonë familjarët apo miqtë sa herë që fotografitë dhe shkronjat në “ekranin magjik” na kaplonin vëmendjen plotësisht. Fakti se nuk kishte ndonjë pengesë fizike që t’i takonim ata kurdo që dëshironim, në shtëpi apo kafene, na jepte lirinë e përhumbjes në shfletimin e lajmeve dhe postimeve në rrjetet sociale deri në shpërfillje të pranisë së tyre.

“privilegj” në Kosovë e patëm deri para një muaji. Na e ndërpreu “dhunshëm” një armik që e shihnim të parrezikshëm, sepse ishte mijëra kilometra larg nesh. Por, ky armik i shtriu këmbët edhe në viset tona, dhe na bëri pjesë të fenomenit global, që pritet të sjellë ndryshime në perceptimin mbi jetën dhe funksionimin e marrëdhënieve sociale dhe ekonomike në botë.