Vështrime

Ndeshja e dy shumicave

Kontrabandimi i Qeverisë së re shpall që Kosovën do ta mbrojë me Listën Serbe, Listën Ruse dhe Listën e të Hyrave

1.

Pra, jemi në vazhdën e përpjekjes për kontrabandim të një Qeverie të re duke tejkaluar normat kushtetuese. Përpjekja shkon përafërsisht kështu. LDK-ja konsideron se është mandatuar nga presidenti i vendit për të formuar Qeverinë e re dhe është duke bërë konsultime për koalicion me parti të interesuara. Në momentin kur i ka nënshkrimet e marrëveshjes së koalicionit do t’i lajmërohet presidentit me përpjekjen për të dëshmuar se e ka shumicën parlamentare për të formuar Qeverinë. Në atë moment pret të marrë mandatin formal nga presidenti, me të cilin mundet pastaj të thirret urgjentisht mbledhja e Kuvendit të Kosovës dhe të votohet kjo marrëveshje koalicioni.