Vështrime

Për qejf

Kushtetuesja e shmangu një konfrontim në mes atyre që kur do ta merrnin pushtetin do ta merrnin edhe fuqinë policore në dorë dhe atyre që nuk do të pajtoheshin me marrje të këtillë, pa e pasur mendimin e Kushtetueses. Do të ishte konfrontim që me automatizëm do të sillte gjendjen e jashtëzakonshme, përcjellë nga dhuna që do të mund të sillte më shumë viktima sesa korona

"Për qejf". Kështu tha Thaçi kur gazetarët e pyetën se përse kishte shkuar në Shqipëri para disa ditësh. Fjalët e përcjella me një buzëqeshje ironike, në fakt, e pasqyrojnë më së miri jetën tonë në dy javët e fundit. Për qejfin e Thaçit u hallakat LDK-ja, e me të edhe të gjitha partitë tjera që duan të bëhen pjesë e një qeverie të futur kontrabandë nga deriçka e vogël.

Sa herë që kalon një javë e përsëris me vete se gjërat nuk mund të bëhen më keq sesa janë dhe përherë javën që vjen e konstatoj se sa gabim e paskam pasur me vlerësimin, përkatësisht dëshirën që gjërat të mos na komplikohen edhe më.