Vështrime

Dy viruset në fazë të dytë

Kushtetuesja i ka edhe dy javë për të vendosur, porse edhe do të mund ta shtynte vendimin për ndonjë kohë tjetër, ashtu siç ka bërë me çështjen e Ligjit të pagave. Ndërkohë, trysnia ndaj saj do të rritet, qoftë me konferencat për shtyp të Thaçit, qoftë me ushtrimet për protesta në kohë distancimi social që po mbahen kohë pas kohe në shesh.

Puna me koronën po hyn në fazën e dytë, pas dy muajve të plota masash karantinimi e kujdesi. Edhe në fund të kësaj jave jemi nën njëmijë raste të konfirmuara zyrtarisht, numri i të shëruarve është mbi 73%, kurse ai i vdekurve ka arritur në 29.

Një nga infektologët që ka qenë i përfshirë që nga fillimi i pandemisë në klinikë, e komentoi se si pandemia mund të zgjasë rreth 80 ditë dhe më pas moti do të ndikojë në uljen e intensitetit. Porse kjo në asnjë formë nuk do të thotë se rreziku kaloi. Përkundrazi, duhet përgatitur për valën e dytë - kurdo që ajo do të mund të shfaqej dikur gjatë vitit.