Vështrime

Diva, avokati dhe algjeriani

Mbi tre ministra interesantë në kabinetin e Emmanuel Macronit dhe pyetjen: a janë shtuar apo zvogëluar gjasat që Parisi të zhbllokojë heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës?

Në zgjedhjet lokale që u mbajtën së fundi presidenti francez Emmanuel Macron ka pësuar një humbje të rëndë. Në shumë qytete të mëdha në postet e prefektëve janë zgjedhur simpatizantë të lëvizjes ekologjike. Edhe Francën e ka përfshirë vala e gjelbër. Macron ka reaguar menjëherë duke emëruar një kryeministër të ri: Jean Castex. Dhe duke futur në kabinet ministra të rinj – jo nga mosha. Tre prej tyre po i prezantojmë këtu.

1. Ministrja e Kulturës Rose­ly­ne Bachelot