Vështrime

Jutarnji List: Prapaskenat e një paraqitjeje të Vuçiqit të dërrmuar

Jutarnji List: Prapaskenat e një paraqitjeje të Vuçiqit të dërrmuar
Foto: Facebook

Presidenti i Serbisë nuk është se merret me supozime, por përmes pyetjeve të porositura të gazetarëve e përçoi mesazhin se e di për kë në të vërtetë është fjala.

Çfarë fshihet prapa protestave të dhunshme në Beograd, në natën midis të martës dhe mërkurës? A del kjo të jetë në fund, njëfarë porosie e Moskës për Aleksandar Vuçiqin, në prag të bisedimeve për Kosovën këto ditë në Paris dhe Bruksel, se do “ta djegë, nëse luan me zjarr”?

Apo, mos është e tërë kjo njëfarë loje e Kremlinit dhe Vuçiqit? A mos është përmendja e rusëve si organizatorë të mundshëm prapa këtyre trazirave, njëfarë porosie për Brukselin, që t’i mos bëjnë presion rreth njohjes së Kosovës, pasi që “rusët i ka mbi krye”? Edhe një argument shtesë, të cilin mund ta përdorë. Të gjitha opsionet e hapura, të paktën për tani.