Vështrime

Të papërgatitur në dialog

Të papërgatitur në dialog

Pas dështimit katastrofik të përpjekjes së administratës Trump për t’i marrë përsipër aspektet ekonomike të dialogut midis Prishtinës dhe Beogradit, Bashkimi Evropian ktheu primatin përmes një serie takimesh javën e kaluar midis presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dhe kryeministrit të Kosovës, Avdullah Hoti, me presidentin francez, Emmanuel Macron, kancelaren gjermane, Angela Merkel dhe përfaqësuesin e lartë të BE-së, Joseph Borrell.

Përfaqësuesi i posaçëm i BE-së, Miroslav Lajçak, është duke e kthyer dialogun që synon se brenda disa muajsh e jo vitesh ta arrijë një normalizim gjithëpërfshirës midis Kosovës dhe Serbisë, sërish në binarë brenda kontekstit evropian, ku edhe e ka vendin. Evropianët janë të hapur për të bashkëpunuar me SHBA-në, gjë kjo e domosdoshme për sukses.