Vështrime

Përballja me politikën e etnocentrizmit, krimit dhe gjenocidit

Përballja me politikën e etnocentrizmit, krimit dhe gjenocidit

Ne duhet të përballemi me nacionalizmin e rrezikshëm dhe mohimin e krimeve dhe gjenocidit të së kaluarës. Prandaj gjithmonë duhet të flasim për të keqen, e cila ua mori jetën mijëra njerëzve të pafajshëm. Ne duhet të flasim për gjenocidin në Srebrenicë, krimet në Shahoviq, në Foqë, Sarajevë, në Reçak - këtë ua kemi borxh viktimave në të gjitha gjenocidet dhe krimet që u kryen ndaj boshnjakëve dhe shqiptarëve, dhe ato ishin të shumta...

Të shtunën, më 11 korrik, u mbushën plot 25 vjet nga gjenocidi në Srebrenicë. Kjo masakër, si një ndër krimet më të rënda në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore, u njoh si gjenocid nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë. Deri më tani janë varrosur më shumë se 8 000 persona. Megjithatë, gjetja, identifikimi dhe kthimi i mbetjeve të viktimave të këtij gjenocidi ende vazhdon.