Vështrime

Dialogu rifilloi, por…

Me nismën e ndërprerë amerikane për bisedime në Shtëpinë e Bardhë midis Serbisë dhe Kosovës, Bashkimi Evropian mblodhi gjatë javës së kaluar, për dialog, kryeministrin e Kosovës, Avdullah Hoti dhe presidentin serb, Aleksandar Vuçiq. Ata raportohet se biseduan rreth dy gjërave: të zhdukurit dhe çështjet ekonomike. Ishte ky veprim i matur. Bisedimet duhej të vazhdonin së shpejti, për ta ruajtur momentumin dhe besueshmërinë e BE-së.

Por, asnjëra palë nuk është e gatshme të diskutojë për çështjet e vështira politike, të cilat dialogu synon t’i zgjidhë.