Vështrime

Ambicie e paskrupullt

Kjo qeveri do të duhej të jepte dorëheqje për 31 viktimat e dy ditëve të fundit. Për 197 viktimat e dy muajve të pushtetit të saj, që i përfshijnë katër apo pesë që mbetën pa oksigjen e edhe një fëmijë 13 vjeç. Për shkak se paaftësia e saj dhe përqendrimi në shumë gjëra sekondare, në vend të asaj që ka të bëjë me jetën tonë, na kanë sjellë në gjendjen më të keqe edhe fizike e edhe psikike që kemi përjetuar që prej luftës.

Kjo qeveri do të duhej të jepte dorëheqje për 31 viktimat e dy ditëve të fundit. Për 197 viktimat e dy muajve të pushtetit të saj, që i përfshijnë katër apo pesë që mbetën pa oksigjen e edhe një fëmijë 13 vjeç. Për shkak se paaftësia e saj dhe përqendrimi në shumë gjëra sekondare, në vend të asaj që ka të bëjë me jetën tonë, na kanë sjellë në gjendjen më të keqe edhe fizike e edhe psikike që kemi përjetuar që prej luftës.

Shumë kisha shpresë se nuk do të vinim te pika kur do të duhej raportuar vdekjet dyshifrore shkaktuar nga COVID-i. Shpresa m'u venit para dy ditësh dhe u shua fare që dje, kur sërish shifra qe dyshifrore. Për dy ditë, 31 veta vdiqën nga virusi, të cilin, besojeni ose jo, ende ka njerëz që e shohin si shpikje të dikujt për të bërë zarar. Si një rrenë për hesapin e dikujt ende të paidentifikuar, si një luftë speciale të dikujt për nuk e di çfarë qëllimi.