Vështrime

Turizmi online

Edhe në turizëm Kosova ka nevojë qysh tash ta planifikojë transformimin e domosdoshëm për jetën pas COVID-19

Kufizime në udhëtime, masa të shtuara të sigurisë, distancim social, dëshmitë për teste negative, shmangia nga tubimet publike, bartje e obligueshme e maskave të fytyrës, izolimi dhe vetizolimi, puna prej shtëpisë, mësimi online, konferenca virtuale... Këto tashmë nuk janë vetëm masa në luftën kundër përhapjes së virusit korona, por, sipas të gjitha gjasave, janë edhe mënyra e jetës dhe e komunikimit social në të ardhmen globale.

Njerëzimi po detyrohet t’i përshtatet kërcënimit nga COVID-19, dhe kjo përshtatje duket se do të jetë afatgjate, e përhershme. Edhe pasi të jetë zbuluar e konfirmuar vaksina, shumë prej ndryshimeve që kemi bërë në jetën e përditshme do të mbeten.