Vështrime

Lëkurëtrashi

Duhet ta kesh lëkurën tepër të trashë që as të mos skuqesh e as të zverdhesh; që të mos ndiesh bile një grimë turpi për të gjitha rrenat që i thua; e të ndiesh bile pak pendesë që na fute prej një krize në tjetrën 15 vjet me radhë veç “për qejf”. Duhet qenë lëkurëtrashë të dalësh shtatë vjet më vonë e ta shkruash një letër që është dashur t’ia drejtosh vetes dhe të gjithë atyre që të udhëzuan se kjo do të jetë rrugëdalja nga qorrsokaku Special

Shfaqja e pafund politike e Kosovës me dialogun, herë teknik e herë politik, e përjetoi një kthesë të paparë gjatë javës së shkuar në çastin kur u përmend Asociacioni i Komunave Serbe, si pjesë e një diskutimi që i përfshin “komunitetet joshumicë” në Kosovë, e që duhej nisur në Bruksel.

Prej askundi, na u lajmërua Hashim Thaçi, në petkun e politikanit të hidhëruar, i cili nëpërmjet një kumtese, kërkoi nga Kuvendi që t’ia ndalonte Avdullah Hotit që ta diskutonte çështjen e Asociacionit në Bruksel. Arsyetimin që e qiti para ishte se “nuk duhej lejuar formimi i Republika Srpskas brenda Kosovës” dhe se këtë që po e bënte Hoti ishte pikërisht kjo.