Vështrime

Nëntori i Tretë

Për besë, edhe të jesh diplomat në ditë të sotme nuk është se ka mbetur si një punë e lehtë, bujare apo edhe fisnike, siç do të mund të ishte konsideruar gjer më tani. Thënë më së buti, troç dhe popullorçe e aspak me gjuhë diplomatike, sot na shitet muti për hallvë dhe e tëra e mbështjellë me celofanin vezullues, një fjongo dekorative, si dhe pasthirrmën Bon Appetite! Ja, me të vërtetë aq poshtë kemi rënë dhe në përgjithësi kjo është jellja e politikëbërësve të Kosovës si ndaj popullit të saj, votuesve të tyre, ashtu si edhe ndaj vendit të tyre.

Një javë diplomatike sapo e lamë pas. Aktivitete të ngjeshura diplomatiko-politike, lart-poshtë, majtas-djathtas, deklarime politike nga më të ndryshmet, emërime politike nga më të përçudshmet, shantazhe dhe trysni të serialeve latino-amerikane nga ato me buxhet shumë modest, por me episode shumë, deklarata me shpata të fushatave zgjedhore transatlantike.