Vështrime

Historinë e shkruejm neve

Historinë na e shkruan siç deshën. Disa na thanë se kishin luftuar, derisa të tjerët kishin ndenjur, dhe prandaj u kishim borxh. Disa të tjerë na thanë se na kishin mbajtur gjallë me vite, dhe se na i kishin çelur sytë e na kishin faktorizuar në botë, prandaj pushtetin ia kishim borxh dosido. Krijuan mite, dhe hobin kryesor e kishin që të shpallnin çfarëdo që të bënin si një diçka historike. Si Brukseli e si Washingtoni

“...Në këtë ditë u shkatërrue edhe Oda-muzé e Fishtës, u bartën barbarisht të gjitha dorshkrimet e tija në âtë kamionçinë që shkonte e vinte pa pushim. Dokumentat shprazëshin aty pa kurrfarë rregullit e pa kurrfarë kujdesit mbasi u merrshin dosjet. Át Marin Sirdani nuk mund u durue mâ pa folë para këtij vandalizmi barbar e i tha Dul Rrjodhit:

Shiko Dul, këta janë dokumenta tepër të rëndësishëm për historinë e Shqipnisë, prandaj tregoni kujdes të veçantë për ta!