Vështrime

“E ezauruar”

Shumë mirë që u shkua me autobus në Tiranë. Shumë simbolike kjo punë. Përderisa të tjerët në rajon thuajse shtegtojnë me supersonikë, ne ende shtegtojmë me autobus. Të ezauruar

Ka ditë që numri i të vdekurve dhe të infektuarve nga COVID-19 po bie, që mbase është lajmi më i mirë që kemi mundur ta prisnim në këto ditë të marra të cilat i jetojmë. Gjasat janë që Kosova po e përmbyll valën e parë të pandemisë, me disa muaj vonesë krahasuar me shtetet e tjera në Evropë. Vala e dytë tashmë ka shpërthyer në Evropë sërish dhe duhet parë se si do të na gjejë kur të na shfaqet neve.

Mbetet megjithatë e paqartë se sa njerëz në të vërtetë janë infektuar, ngase prej shënimeve që kanë ofruar autoritetet del se vetëm 4% e popullatës është testuar që prej marsit, kurse me gjithë insistimin e gazetarëve nuk bëhen publike shënimet nga laboratorët që i bëjnë testet serologjike – as për numrin e të testuarve e as për ata që kanë krijuar ose jo antitrupa.