Vështrime

A do ta mposhtin gratë regjimin joliberal të Polonisë?

Ka zhgënjim në ngritje me Kaczynskin brenda PiS-ës. Përderisa ende nuk ka lider alternativ, dhe zgjedhjet e ardhshme parlamentare mbahen më 2023, bërrylat brenda kampit sundues eventualisht mund të çojnë drejt zgjedhjeve të parakohshme, qysh ka ndodhur me qeverinë e parë të PiS-ës më 2007. Si Lukashenko, edhe Kaczynski qartazi e ka mbivlerësuar pushtetin e vet. Dhe sikurse në Bjellorusi, gratë kanë qenë të parat që e kanë nisur këtë betejë

Ka zhgënjim në ngritje me Kaczynskin brenda PiS-ës. Përderisa ende nuk ka lider alternativ, dhe zgjedhjet e ardhshme parlamentare mbahen më 2023, bërrylat brenda kampit sundues eventualisht mund të çojnë drejt zgjedhjeve të parakohshme, qysh ka ndodhur me qeverinë e parë të PiS-ës më 2007. Si Lukashenko, edhe Kaczynski qartazi e ka mbivlerësuar pushtetin e vet. Dhe sikurse në Bjellorusi, gratë kanë qenë të parat që e kanë nisur këtë betejë

Liderët politikë autoritarë në Poloninë dhe Bjellorusinë fqinje kanë testuar kufijtë e tolerancës publike në muajt e fundit. Në të dy vendet ata kanë provokuar demonstrata masive. Në të dy rastet gratë kanë qenë në ballë të radhëve të kundërshtimit popullor.