Vështrime

Nuk duam të paditemi në heshtje

Përherë e më shumë gazetarë dhe organizata të shoqërisë civile janë duke u paditur nga afaristë dhe politikanë të pushtetshëm. I bëjmë thirrje Bashkimit Evropian që të sigurojë se ata që janë në role mbikëqyrëse të mbrohen nga proceset gjyqësore të mbylljes së gojës. Ky veprim është gjaku që i duhet shëndetit të demokracive, shkruan një grup prej 87 organizatash, përfshirë Reporterët pa Kufij dhe Amnesty International

Një pasditeje të ngrohtë pranvere në Maltë, një gazetare kthehet në shtëpi për të gjetur aty një administrues gjykate që kapte me ngjitës një dëng prej qindra letrash para derës së saj. Dy qentë e familjes së saj po lehnin pakontrollueshëm dhe po kërcenin drejt administruesit prapa grilave të portës, por ai ishte i vendosur.