Vështrime

Hala nuk kemi pa e ndi gjë (3)

Një diasporë që na mban gjallë; një Kuvend që mblidhet vetëm për të këmbyer ofendime e gjetur sparing partnerë për t'u shtyrë, e ndonjëherë edhe goditur; një Qeveri të çakorduar; dy zëvendëskryeministra konfliktivë; një pandemi që ta qiti përtokë dhe i pasuroi barnatoret e laboratorët e një kryetar i dorëhequr shteti gënjeshtar - është përmbledhja më e shkurtër që mund t'ia bëj javës së fundit që e kaluam.

Nuk e di nëse Thaçi ka qenë aq naiv të besonte se po qe se do ta votonte themelimin e Speciales, do ta lironte veten nga barra e inkriminimit. Nuk e di se çfarë është ajo që ka menduar nëntë vjet me radhë, porse rezultati tash është ky që është: me Serbinë nuk i kemi spastruar punët; Kosova kurrë më keq nuk ka qenë ekonomikisht; ngërçi politik veç sa shkon e shtohet, ndërkohë që posti, të cilin e fitoi falë LDK-së, tash është bërë objekti i cili do të përcaktojë po qe se do të shkojmë ose jo në zgjedhje të reja. Fatkeqësisht, me ofertën e njëjtë partiake, pa asnjë risi të shëndoshë

Një diasporë që na mban gjallë; një Kuvend që mblidhet vetëm për të këmbyer ofendime e gjetur sparing partnerë për t'u shtyrë, e ndonjëherë edhe goditur; një Qeveri të çakorduar; dy zëvendëskryeministra konfliktivë; një pandemi që ta qiti përtokë dhe i pasuroi barnatoret e laboratorët e një kryetar i dorëhequr shteti gënjeshtar - është përmbledhja më e shkurtër që mund t'ia bëj javës së fundit që e kaluam.

Vjet diaspora na i kishte siguruar rreth një miliard euro të hyra nga remitencat dhe shpenzimet që i kishte bërë gjatë pushimeve. Kurse sivjet, me gjithë pandeminë dhe mbylljen edhe të shteteve perëndimore, për gjashtë muajt e këtij viti na kishte dërguar mbi 430 milionë euro. Me këtë trend deri në fund të vitit mund të pritet që sërish t'i "arkëtojmë" 850 milionë euro, pa të cilat shumë familje nuk kishin pasur si të mbijetonin.