Vështrime

Me vullnet të sinqertë në Serbi do të zbuloheshin më lehtë krimet dhe viktimat

Një prej dëshmive më prekëse në gjykimin kundër Kasapit të Ballkanit, siç e quajtën Slobodan Milosheviqin, ishte ajo e dëshmitarit “K41”. Ai ishte një ushtar serb që ishte dërguar në Prizren për të shërbyer diku në moshën 19-vjeçare. Ishte pjesëmarrës i masakrave e edhe vrasës. Kishte vrarë civilë shqiptarë dhe kishte vendosur të vinte e të dëshmonte. Sepse ankthi dhe pagjumësia, dhe një thirrje e përhershme, e kishin nxitur të dëshmonte për të vërtetën.

Ishte pjesëmarrës i masakrave të shumta në rrethin e Prizrenit, përfshirë edhe masakrën në fshatin Tërnje, ku ai me shokë, nën komandën e rreshterit Rajko Kozlina, si pjesë e Brigadës 549 të motorizuar, kishin vrarë civilë shqiptarë, kishin djegur shtëpi dhe kishin mbledhur kufoma fëmijësh dhe grash për të zhdukur gjurmët e krimeve.