Vështrime

S'di çka thotë njeri

Nuk e di njeri se çka thotë kur e sheh se çfarë jete bën në këtë Kosovë të mjerë e të nëmur. I kemi humbur 20 e kusur vjet shumë të çmueshme dhe do të na marrin bile edhe aq, nëse jo më tepër, që të këndellemi nga filozofia e zaptimit të gjithçkaje në emër të luftës

Po të kishte ekzistuar mundësia që e gjitha të fshihej e të niste nga e para prej 12 qershorit 1999-s, a thua do të kishim ditur të silleshim ndryshe, apo do të na përsëritej kjo që na ka ndodhur këta 21 vjet? Pyetje hipotetike që fsheh pas shumë dëshira, porse edhe një konstatim, e besoj shumë të shëndoshë, se gjërat është dashur të kenë qenë ndryshe. Dhe shansin i cili na u fal, nuk ditëm ta shfrytëzonim për të mirën tonë.

Pandemia e ka marrë një hov që nuk e di se si do të ndalet. Numri i të infektuarve në dy javët e fundit e kapërcen 700-in për çdo ditë, kurse vdekjet po numërohem me dhjetëra. Premtimi pompoz i Qeverisë së 3 qershorit ka mbetur vetëm pompozitet, i përcjellë me një kaos vendimesh që nuk ia gjen njeriu logjikën.