Vështrime

A fitoi Lukashenko?

Pas rizgjedhjes së kontestuar në gushtin e vitit 2020, presidenti bjellorus, Aleksandr Lukashenko, i shpenzoi më shumë se 100 ditë duke shtypur protestat paqësore masive që ngufatën vendin e tij. Por nuk është koha të lexoni shumë dhe të druani, sepse bjellorusët vazhdimisht po përshtatin taktikat e tyre me qëllim që ta vënë në pozitë të sikletshme regjimin.

Pas rizgjedhjes së kontestuar në gushtin e vitit 2020, presidenti bjellorus, Aleksandr Lukashenko, i shpenzoi më shumë se 100 ditë duke shtypur protestat paqësore masive që ngufatën vendin e tij. Por nuk është koha të lexoni shumë dhe të druani, sepse bjellorusët vazhdimisht po përshtatin taktikat e tyre me qëllim që ta vënë në pozitë të sikletshme regjimin.

Pas marshimeve të mëdha në vjeshtë në Minsk dhe në qytete e qytezat e tjera, demonstratat u lokalizuan dhe humbën masivitetin, duke u shpërndarë në zona lokale në mbarë vendin. Hakerët e opozitës bllokuan uebfaqet qeveritare dhe sulmuan transmetuesit e mediave virtuale proqeveritare, duke ekspozuar punët e pista të pushtetit dhe brutalitetin e madh të shërbimeve të sigurisë.