Vështrime

Pesë javë fushatë

Si përherë kur kemi zgjedhje të parakohshme, fushata nis nja pesë javë më herët. Edhe kësaj radhe nuk ka përjashtim. Nuk ka ditë që nuk mbahen takime me "aktivistë partiakë", duke mos i respektuar as minimalisht masat anti-Covid, thuajse Covidi po shkon në pushim dimëror derisa t'i kryejmë ne zgjedhjet.

Sikurse në rastin e lumenjve dhe pyjeve që vetë i kemi shkatërruar, edhe ne vetë i kemi sjellë e mbajtur në pushtet ata që na kanë keqsunduar qe dy dekada. Nejse, edhe te pyjet ka pasur hajna, sikurse te votat - porse fakti është se me pasivitetin tonë, i kemi hapur rrugë krijimit të një shteti që ka qenë i të gjithëve, veç jo i popullit

Si përherë kur kemi zgjedhje të parakohshme, fushata nis nja pesë javë më herët. Edhe kësaj radhe nuk ka përjashtim. Nuk ka ditë që nuk mbahen takime me "aktivistë partiakë", duke mos i respektuar as minimalisht masat anti-Covid, thuajse Covidi po shkon në pushim dimëror derisa t'i kryejmë ne zgjedhjet.

Po miratohen masa edhe financiare, e edhe të zgjatjes së orarit të gastronomisë, pa e pasur një arsyetim më të mirë sesa "gjendja në Kosovë është ndër më të mirat në Evropë". Ani që ka ditë që numri i testimeve ka rënë, përderisa numri i të infektuarve vazhdon të jetë i lartë sikurse vazhdon edhe të ketë vdekje. Gjendja dje tregoi se mbi 50 mijë njerëz janë sëmurë (kjo zyrtarisht) dhe se 1340 jetë janë shuar për shkak të virusit.