Vështrime

Përmendoret e shumta mund ta njollosin edhe Ibrahim Rugovën

Kosova nuk prodhon pothuaj asgjë përveç përmendoreve. Nga ky trend nuk ka mbetur i paprekur as lideri shumëvjeçar i Kosovës, Ibrahim Rugova. Shtatorja e tij e shpalosur së fundi në oborrin e Katedrales në Prishtinë është më mirë të hiqet, sepse nuk e nderon Rugovën dhe e fyen artin

Kosova nuk prodhon pothuaj asgjë përveç përmendoreve. Nga ky trend nuk ka mbetur i paprekur as lideri shumëvjeçar i Kosovës, Ibrahim Rugova. Shtatorja e tij e shpalosur së fundi në oborrin e Katedrales në Prishtinë është më mirë të hiqet, sepse nuk e nderon Rugovën dhe e fyen artin

Helmut Kohl ishte përmendore. Trupgjatë, trupmadh e trupgjerë ai me praninë e tij binte në sy kudo, sidomos pas bashkimit të Gjermanisë. “Kancelari i bashkimit”, ky është titulli më i lartë që kanë ëndërruar shumë politikanë gjermanë pas Luftës së Dytë Botërore dhe ndarjes së Gjermanisë. Kohl e fitoi këtë titull me politikën e tij të matur dhe të mirëmenduar për bashkimin e Gjermanisë. Ish-kancelari gjerman vdiq më 2017 dhe u varros si evropian i madh, me shumë ceremoni dhe shumë tekste himnizuese në mediat gjermane.