Vështrime

Mutacioni

Lajmi më i keq i javës qe vërtetimi që erdhi nga një laborator gjerman, se tre nga të infektuarit me COVID e kishin në organizëm virusin britanik që ka pësuar mutacion. Ky shpërndahet shumë më shpejt, pra edhe ka gjasa të infektojë shumë më shumë njerëz në kohë më të shkurtër.

Shumë shanse të mira i kemi humbur si shoqëri për të avancuar dhe kemi miratuar në heshtje degradimin e secilës pore të kësaj shoqërie. Aq, sa në shumë sektorë vetëm një fshirje (delete) dhe kthim në zero (reset) do të mund të na mundësonte të dilnim nga humnera në të cilën jemi fundosur

Lajmi më i keq i javës qe vërtetimi që erdhi nga një laborator gjerman, se tre nga të infektuarit me COVID e kishin në organizëm virusin britanik që ka pësuar mutacion. Ky shpërndahet shumë më shpejt, pra edhe ka gjasa të infektojë shumë më shumë njerëz në kohë më të shkurtër.

Dy janë lajmet e tjera që e përcjellin këtë të parin: një, që ne nuk kemi kapacitete për ta zbuluar këtë virus me mutacion (për të cilin nuk është shumë e qartë po qe se mund të trajtohet si ai i pari "origjinal" kinez), dhe dy, se kjo po na ndodh në kohën e parafushatës masive në të cilën janë përfshirë të gjitha partitë politike, me dhe pa obligime të tjera shtetërore.