Vështrime

Befasitë e Joe Bidenit

Washington, 29 janar – Joe Bideni di mjaftueshëm për presidencën amerikane sa të kuptojë se javët e para të punës janë më të kollajshmet dhe më të këndshmet. S’do mend se do të ketë telashe dhe kriza, veçanërisht për një president që detyrën e mori midis të një pandemie në përkeqësim, kolapsit ekonomik dhe krizës klimatike afër pikës së vlimit.

Pas “Götterdämmerung”-ut të Presidencës Trump, duket si një konstatim i paramenduar se mandati i Bidenit do të jetë lodhshëm. Deri më tani – dhe të jeni të sigurt se është ende tepër herët – presidenca Biden po del të jetë shumë më interesante dhe më befasuese sesa që pritej

Washington, 29 janar – Joe Bideni di mjaftueshëm për presidencën amerikane sa të kuptojë se javët e para të punës janë më të kollajshmet dhe më të këndshmet. S’do mend se do të ketë telashe dhe kriza, veçanërisht për një president që detyrën e mori midis të një pandemie në përkeqësim, kolapsit ekonomik dhe krizës klimatike afër pikës së vlimit.

Në javët e fillimit, një president mund të arrijë shumë nëpërmjet urdhrave ekzekutivë, duke i përmbysur politikat e administratës së mëparshme dhe duke e sinjalizuar zotimin për vlera të caktuara, pa ndërhyrjen nga Kongresi. Bideni mund t’i shfrytëzojë kompetencat e zyrës së tij për ta çuar përpara unilateralisht prioritetin numër një: kontrollimin e pandemisë.