Vështrime

Sot na pushojnë veshët

Para 16 muajsh, një të shtune si kjo, i kishte ardhur radha zgafelles në kohë heshtjeje.

Sot jemi në heshtje, që në kushte normale do të duhej të shërbente për reflektim - për të vendosur se nëse do të votojmë, dhe nëse votojmë, si do të votojmë. Ajo që do të shënojë dallimin nga hera e shkuar është se kësaj radhe do të futemi në vendvotime me maska e me dorëza gome dhe se do të detyrohemi t'i dezinfektojmë duart në hyrje dhe në dalje nga vendvotimi, me shpresën se do ta ruajmë shëndetin fizik. Për atë mendor, e besoj se moti e kemi në tetik - sepse jetojmë në Kosovën Republikë

Para 16 muajsh, një të shtune si kjo, i kishte ardhur radha zgafelles në kohë heshtjeje.

E rilexova shkrimin për të pasur një ide se çfarë kisha shkruar aty. Kuptova se shumë pak nga ato që i kisha renditur duhej ndryshuar. Pos një krize politike sui generis, nisjes së gjykimeve në Hagë dhe pandemisë, të gjitha të tjerat thuajse nuk kishin lëvizur vendit.