Vështrime

Përcaktimi i saktë i kostos shoqërore të karbonit

Presidenti amerikan, Joe Biden, meriton të urohet për zotimin që Shtetet e Bashkuara të Amerikës t’u rikthehen përpjekjeve globale për luftimin e ndryshimeve klimatike. Por, Amerika dhe bota duhet t’i përgjigjen sfidës me efikasitet.

Mund të duken si çështje teknike që duhen lënë më mirë tek ekspertët. Por, shumë ekspertë nuk janë shkencërisht të denjë për përllogaritjen e rreziqeve klimatike, mirëqenies së gjeneratave të ardhshme dhe mundësive për veprim klimatik, bazuar në shtysat e drejta. Administrata Biden duhet t’ia caktojë çmimin e saktë të lartë ndotjes nga karboni për ta trimëruar shkallën dhe urgjencën e veprimit të nevojshëm për përmbushjen e përkushtimeve që u ka bërë amerikanëve dhe pjesës tjetër të botës. Nga kjo varet e ardhmja e planetit tonë

Presidenti amerikan, Joe Biden, meriton të urohet për zotimin që Shtetet e Bashkuara të Amerikës t’u rikthehen përpjekjeve globale për luftimin e ndryshimeve klimatike. Por, Amerika dhe bota duhet t’i përgjigjen sfidës me efikasitet.

Në këtë punë, urdhri ekzekutiv i Bidenit më 20 janar për krijimin e një Grupi Punues të Ndëragjencive në adresimin e Kostos Sociale të Gazeve Serrë është një hap veçanërisht i rëndësishëm.