Vështrime

Një rrugë e tretë

Që nga nisja e dialogut me Serbinë, partitë politike e kanë trajtuar atë si prioriteti numër 1, duke lënë kështu interesat e qytetarëve anash. Kjo qasje na ka sjellë këtu ku jemi. Ndoshta është koha për ndryshim. Në mes kërkesës së qytetarëve për reforma dhe pritjeve të ndërkombëtarëve për dialog – ekziston një rrugë e tretë. Një rrugë jo “all in”. Në këtë rrugë Kosovës aksidentalisht mund t’i ketë ndihmuar një partner i papritur

Së fundmi në diskursin publik janë dy narracione të kundërta sa i përket dialogut me Serbinë nën Qeverinë Kurti 2.