Vështrime

Me ua “qitë” lapsin premtimeve të Vetëvendosjes

Kostoja vjetore e premtimeve zgjedhore të Vetëvendosjes arrin mbi 400 milionë euro. Kush do të sakrifikohet për financimin e tyre?

Kostoja vjetore e premtimeve zgjedhore të Vetëvendosjes arrin mbi 400 milionë euro. Kush do të sakrifikohet për financimin e tyre?

Pakkujt i ka interesuar programi i partive politike gjatë fushatës zgjedhore. Partitë, të cilat deri më tani kanë qeverisur, kanë mundur të dalin me programin më të mirë, por pakkush do t’u besonte zbatuesve të atyre programeve. Në anën tjetër, Vetëvendosje mund të mos dilte fare me program, dhe prapë do të fitonte përqindjen e njëjtë të votave. Qytetarët kanë nxjerrë mësime nga zgjedhjet e kaluara: më mirë një parti e re pa program, sesa parti të vjetra me programe të shkruara mirë e që mbesin në letër.