Vështrime

Vaksinat negociatore

1.

Kur presidenti Vuçiq thotë se nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës, fjalët e tij kanë peshë: deri më sot ka vaksinuar mbi 20 për qind të popullsisë së vet

1.

Presidenti i Serbisë Vuçiq bëri brenda javës së kaluar dy gjëra që duhet shënuar dhe kuptuar në sintoni. Me përpjekjen personale të presidentit dhe pastaj të Qeverisë e aparatit shtetëror, Serbia arriti javën e kaluar të shënohet në pesëshen e parë botërore për vaksinim kundër COVID-19. Njëkohësisht, presidenti i Serbisë përsëriti për të satën herë, në formë konsistente, se për sa kohë ai është president, nuk do ta njohë pavarësinë e Kosovës.