Vështrime

Komisionferri zgjedhor

Edhe pse asnjëherë më parë gjatë jetës sime nuk kam përjetuar ditët më monotone dhe që janë aq rutinore sa nuk ka ku të shkojë më shumë, në të njëjtën kohë asnjëherë më parë një javë nuk më kalon aq shpejt sikur tash në këtë kohë.

Përndryshe, ndoshta është mirë që ne si votues të përzgjedhim vetëm partitë tona të preferuara e komisionerët pastaj e bëjnë përzgjedhjen e deputetëve si në ankand publik. Hyn ai/ajo i cili/e cila paguan më së shumti. Në këtë mënyrë edhe ne si popull ishim bindur se cili na qenka ai deputet që me aq padurim pret që të merret me përditshmërinë e problemeve tona, me të cilat ne ballafaqohemi dhe që gjithashtu është i gatshëm që t’i paguajë paratë e veta për atë gjë. Aty do ta shihnim sakrificën e vërtetë, si dhe kush e sheh dhe e dëshiron atë pozitë me vullnet dhe hakikatllëk

Edhe pse asnjëherë më parë gjatë jetës sime nuk kam përjetuar ditët më monotone dhe që janë aq rutinore sa nuk ka ku të shkojë më shumë, në të njëjtën kohë asnjëherë më parë një javë nuk më kalon aq shpejt sikur tash në këtë kohë.

Në Mbretërinë e Bashkuar hapja nga karantinimi ka filluar që të bëhet në mënyrë graduale. Fillimisht në këtë javë u hapën shkollat fillore dhe ato të mesmet. Muajin tjetër hapen shërbimet e gastronomisë, mirëpo fillimisht vetëm për shërbimin në tavolinat të cilat mund t’i kenë jashtë, e më pas muajin tjetër, në maj, pritet që ato të hapen edhe brenda, mirëpo me rregullat e mëparshme maksimum 6 persona në një tavolinë dhe që ata të jenë nga e njëjta shtëpi. Në fund të qershorit parashihen që të gjitha masat e distancimit social të largohen nëse numrat e të infektuarve dhe të vdekjeve nga Covid-19 vazhdojnë me trendin e rënies, të cilën është duke e shënuar javëve të fundit.