Vështrime

Zgjedhja e Osmanit presidente alternativë e ka shkuarjen në zgjedhje

Zgjedhja e Vjosa Osmanit për presidente alternativë e ka shkuarjen në zgjedhje. E shkuarja në zgjedhje tani mund të jetë preferencë e ndonjë kalkulatori politik, por në asnjë mënyrë nuk do të ishte në dobi të vendit dhe të qytetarëve.

Fakt qenësor që duhet marrë parasysh është se zgjedhjet e reja nuk do të ishin në dobi as të partive politike, sidomos jo të opozitës, dhe më së paku të LDK-së. Sepse, përveçse gjasat që rezultati të jetë përmbajtësisht ndryshe nga ai i 14 shkurtit, janë kurrëfare. Nëse partitë që pësuan në zgjedhjet e kaluara synojnë kthimin, ato duhet t’i hyjnë rrugës së gjatë të ndryshimeve të brendshme dhe reformave përmbajtjesore. Ndryshimet kozmetike (siç janë deri tani ato në LDK dhe çfarë as që ka ende në PDK e AAK) mund të sjellin 2-3 % përmirësime të çastit (më shumë me sondazhe e më pak me realitet), por zgjedhjet e shpejta tani do të bartnin rrezikun më të madh, rënien e mëtutjeshme.