Vështrime

Drama me happy end

"Fatkeqësia" e kësaj qeverie është se pritjet nga ajo janë shumë të mëdha dhe një pjesë e konsiderueshme e votuesve të saj janë ata që nuk e kanë dhënë votën e tyre blanko dhe tani të lejojnë Qeverinë e gjithëpushtetshme që të veprojë si të dojë ajo, duke mos hasur në kritikat e votuesve të tyre. Mendoj se opozita më e madhe ndaj Qeverisë do të vijë pikërisht nga ky grup votuesish, mirëpo kritikat do të jenë të sinqerta dhe pa asnjë prapavijë apo ndërskamcë politike. Për opozitën në Kuvend, fatkeqësisht në mënyrën se si e kanë filluar të të bërit e opozitës, hiq këtu momentalisht LDK-në, të tjerët në një të afërme jo të largët mund të llogarisin në një theqafje të re politike të tyre të radhës

"Fatkeqësia" e kësaj qeverie është se pritjet nga ajo janë shumë të mëdha dhe një pjesë e konsiderueshme e votuesve të saj janë ata që nuk e kanë dhënë votën e tyre blanko dhe tani të lejojnë Qeverinë e gjithëpushtetshme që të veprojë si të dojë ajo, duke mos hasur në kritikat e votuesve të tyre. Mendoj se opozita më e madhe ndaj Qeverisë do të vijë pikërisht nga ky grup votuesish, mirëpo kritikat do të jenë të sinqerta dhe pa asnjë prapavijë apo ndërskamcë politike. Për opozitën në Kuvend, fatkeqësisht në mënyrën se si e kanë filluar të të bërit e opozitës, hiq këtu momentalisht LDK-në, të tjerët në një të afërme jo të largët mund të llogarisin në një theqafje të re politike të tyre të radhës

Festa e Pashkëve këtë vit koincidoi me zgjedhjen e zonjës Vjosa Osmani për presidente të Republikës së Kosovës. Kjo e përfundon ciklin e formimit të institucioneve që nga përfundimi i zgjedhjeve më 14 shkurt 2021.

Me gjithë tentimet për bllokim dhe pamundësim të bërjes së numrave të nevojshëm për zgjedhjen e presidentit në seancën e Kuvendit nga ana e opozitës, e cila e bojkotonte atë me mospjesëmarrje, në fund u arrit të siguroheshin ato.