Vështrime

Mundësia klimatike e Bidenit në Amerikën Latine

Marrëdhëniet mes Shteteve të Bashkuara dhe pjesës më të madhe të Amerikës Latine po rimëkëmben pasi goditën fundin nën ish-presidentin e SHBA-së, Donald Trump. Por ndërsa administrata e presidentit Joe Biden është përqendruar në krizën e migracionit në Amerikën Qendrore, nuk duhet të humbë mundësinë për të drejtuar veprimet e nevojshme urgjente për klimën për të ndihmuar rajonin të rimëkëmbet pas pandemisë.

Duke pasur parasysh shkallën e rënies ekonomike të Amerikës Latine në vitin 2020 - tkurrja e saj e bruto prodhimit të brendshëm prej 7.4 për qind ishte më e ulëta e çdo rajoni - shumica e udhëheqësve kombëtarë nuk u morën shumë me ndryshimet klimatike. Argjentina, Meksika dhe Peruja ende nuk kanë drejtuar një dollar të vetëm të shpenzimeve të rikuperimit drejt uljes së emetimeve të gazrave serë (GHG) dhe ndotjes së ajrit, sipas Projektit të Rimëkëmbjes Ekonomike të Universitetit të Oksfordit. Në vend të kësaj, shuma të mëdha kanë shkuar në industritë e karburanteve fosile të rajonit

Marrëdhëniet mes Shteteve të Bashkuara dhe pjesës më të madhe të Amerikës Latine po rimëkëmben pasi goditën fundin nën ish-presidentin e SHBA-së, Donald Trump. Por ndërsa administrata e presidentit Joe Biden është përqendruar në krizën e migracionit në Amerikën Qendrore, nuk duhet të humbë mundësinë për të drejtuar veprimet e nevojshme urgjente për klimën për të ndihmuar rajonin të rimëkëmbet pas pandemisë.

Duke pasur parasysh shkallën e rënies ekonomike të Amerikës Latine në vitin 2020 - tkurrja e saj e bruto prodhimit të brendshëm prej 7.4 për qind ishte më e ulëta e çdo rajoni - shumica e udhëheqësve kombëtarë nuk u morën shumë me ndryshimet klimatike. Argjentina, Meksika dhe Peruja ende nuk kanë drejtuar një dollar të vetëm të shpenzimeve të rikuperimit drejt uljes së emetimeve të gazrave serë (GHG) dhe ndotjes së ajrit, sipas Projektit të Rimëkëmbjes Ekonomike të Universitetit të Oksfordit. Në vend të kësaj, shuma të mëdha kanë shkuar në industritë e karburanteve fosile të rajonit.