Vështrime

Retorika ndezëse vazhdon edhe pas zgjedhjeve në Shqipëri

Edi Rama u përpoq të mbajë një fjalim disi pajtimtar pas sigurimit të mandatit të tretë për të drejtuar Shqipërinë. Por helmi ka depërtuar aq thellë në skenën politike shqiptare, saqë kthimi në normalitet do të mbetet vetëm ëndërr. Mjafton të lexohen mesazhet toksike edhe pas zgjedhjeve. Taulant Balla, socialisti karikatural, i cili para disa muajsh bënte zhurmë primitive duke u përpjekur ta njollosë Lulzim Bashën për “burgjet e UÇK-së” në veri të Shqipërisë, të cilat, sipas Ballës nuk kanë ekzistuar, e sipas gjykatës në Kosovë kanë ekzistuar, pra Taulant Balla, në euforinë e fitores, i drejtohet Ilir Metës me “Baba Dridhe Lika”, të cilit i uron të pi raki me çifteli në Gjirin e Lalzit. Meta me gjuhë aspak presidenciale i drejtohet Ballës me “vdekje tradhtarëve”. Lulzim Basha bëhet sikur nuk ndodhi asgjë dhe vazhdon traditën e keqe të politikanëve shqiptarë që s’japin dorëheqje edhe nuk marrin përgjegjësi për gabimet e tyre.

Helmi ka depërtuar aq thellë në skenën politike shqiptare, saqë kthimi në normalitet do të mbetet vetëm ëndërr.

Edi Rama u përpoq të mbajë një fjalim disi pajtimtar pas sigurimit të mandatit të tretë për të drejtuar Shqipërinë. Por helmi ka depërtuar aq thellë në skenën politike shqiptare, saqë kthimi në normalitet do të mbetet vetëm ëndërr. Mjafton të lexohen mesazhet toksike edhe pas zgjedhjeve. Taulant Balla, socialisti karikatural, i cili para disa muajsh bënte zhurmë primitive duke u përpjekur ta njollosë Lulzim Bashën për “burgjet e UÇK-së” në veri të Shqipërisë, të cilat, sipas Ballës nuk kanë ekzistuar, e sipas gjykatës në Kosovë kanë ekzistuar, pra Taulant Balla, në euforinë e fitores, i drejtohet Ilir Metës me “Baba Dridhe Lika”, të cilit i uron të pi raki me çifteli në Gjirin e Lalzit. Meta me gjuhë aspak presidenciale i drejtohet Ballës me “vdekje tradhtarëve”. Lulzim Basha bëhet sikur nuk ndodhi asgjë dhe vazhdon traditën e keqe të politikanëve shqiptarë që s’japin dorëheqje edhe nuk marrin përgjegjësi për gabimet e tyre.

Në këtë film horrori nuk mungon as Sali Berisha, i cili mendon se të dielën në Shqipëri “fitoi droga”. Postimin e ilustron me dy foto të montuara të Edi Ramës. Lista e sharjeve vulgare me nënë nëpër studio televizive është tepër e gjatë. Shajnë politikanë, kacafyten “gazetarë” mercenarë dhe poterexhi të paguar. Mund të merret me mend si flasin këta politikanë e “gazetarë” kur nuk ka kamera.