Vështrime

Testi Evropian i Kurtit

Vizita e Kurtit në Bruksel, përveçqë ka vendosur standard të ri për liderët e Ballkanit, ofroi një mundësi që të prezantohet një model i liderit të ri nga rajoni në skenën ndërkombëtare. Një kryeministër i ri, i pakorruptuar, i arsimuar e i sjellshëm, që flet rrjedhshëm gjuhën angleze. Një kryeministër i cili flet me pasion për sundimin e ligjit, bujqësinë, mjedisin dhe madje edhe për “oktapodët rusë”. Kjo ishte diçka e paprecedentë për përfaqësimin e rajonit në Bruksel. Por, tani fillon pjesa e vështirë – është në gjendje ta kalojë “testin evropian” një lideri i ri i Ballkanit?

Vizita e Kurtit në Bruksel, përveçqë ka vendosur standard të ri për liderët e Ballkanit, ofroi një mundësi që të prezantohet një model i liderit të ri nga rajoni në skenën ndërkombëtare. Një kryeministër i ri, i pakorruptuar, i arsimuar e i sjellshëm, që flet rrjedhshëm gjuhën angleze. Një kryeministër i cili flet me pasion për sundimin e ligjit, bujqësinë, mjedisin dhe madje edhe për “oktapodët rusë”. Kjo ishte diçka e paprecedentë për përfaqësimin e rajonit në Bruksel. Por, tani fillon pjesa e vështirë – është në gjendje ta kalojë “testin evropian” një lideri i ri i Ballkanit?

“Hajde bacë hajde"

“Hajde bacë hajde”, ishin fjalët drejtuar Behgjet Pacollit për t’iu bashkuar delegacionit gjashtëanëtarësh të burrave nga Kosova, që kishin shkuar ta përfaqësonin Kosovën në Bruksel në vitin 2018. Ky vizualizim mbetet një nga memoriet e përfaqësimit më të dobët të Kosovës në skenën ndërkombëtare ndonjëherë.