Vështrime

100 ditët e para të Bidenit

Joe Biden i ka bërë 100 ditë si president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, apo rreth më pak se shtatë për qind të kohës për të cilën është zgjedhur për të shërbyer. Megjithatë, nuk është shumë herët për t’i nxjerrë disa përfundime për natyrën e presidencës së tij.

Si të gjithë presidentët amerikanë, Bideni ende ka pushtet dhe ndikim të konsiderueshëm. Por, qysh e kanë treguar 100 ditët e para, çfarë presidentët amerikanë nuk mund të kontrollojnë është konteksti në të cilin operojnë

Joe Biden i ka bërë 100 ditë si president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, apo rreth më pak se shtatë për qind të kohës për të cilën është zgjedhur për të shërbyer. Megjithatë, nuk është shumë herët për t’i nxjerrë disa përfundime për natyrën e presidencës së tij.

Arritja më e madhe deri tani e Bidenit është zgjerimi i sigurimit të vaksinës kundër COVID-19 dhe zgjerimi i procesit të imunizimit në vend. Rreth 220 milionë doza janë administruar në Shtetet e Bashkuara prej kur Bideni mori drejtimin e vendit. Ka më shumë se mjaftueshëm doza për t’u siguruar se çdo i rritur të vaksinohet. Numri i vdekjeve brenda ditës ka rënë nga katër mijë në një mijë. Ekonomia pritet të shënojë tkurrje, me disa ekspertë që paralajmërojnë se mund të ketë edhe krizë.