Vështrime

Asgjë nuk është bardh e zi, as në Lindjen e Afërt

Ditëve të fundit në Kosovë është zhvilluar njëfarë debati i çuditshëm mbi acarimin e konfliktit mes Izraelit dhe palestinezëve. Debati po zhvillohet më shumë në nivel të tifozerisë në stadiumin e futbollit: njëra palë verbërisht pro Izraelit, tjetra verbërisht pro palestinezëve. Në këtë mes s’ka vend për nuanca. Por për të kuptuar një konflikt, të domosdoshme janë nuancat. Si në çdo konflikt të madh edhe në konfliktin e Lindjes së Afërt gjërat janë të ndërlikuara. Në vijim disa mendime që ndoshta mund të jenë të dobishme:

Ditëve të fundit në Kosovë është zhvilluar njëfarë debati i çuditshëm mbi acarimin e konfliktit mes Izraelit dhe palestinezëve. Debati po zhvillohet më shumë në nivel të tifozerisë në stadiumin e futbollit: njëra palë verbërisht pro Izraelit, tjetra verbërisht pro palestinezëve. Në këtë mes s’ka vend për nuanca. Por për të kuptuar një konflikt, të domosdoshme janë nuancat. Si në çdo konflikt të madh edhe në konfliktin e Lindjes së Afërt gjërat janë të ndërlikuara. Në vijim disa mendime që ndoshta mund të jenë të dobishme:

1.